Over Villa Voice

Jaren geleden alweer, in 2010, deed ik (Roosje) mijn scriptie onderzoek naar muziek als sociaal middel met kinderen. De resultaten die ik kreeg uit literatuur- en praktijkstudie, waren zo opvallend en positief, dat ik er mijn missie van heb gemaakt deze positiviteit te verspreiden.

“Toen dit uit mijn onderzoek kwam, kon ik niets anders doen dan besluiten dat zingen met kinderen mijn werk zou worden.”

Een paar jaar later richtte ik Villa Voice op en begon met 2 groepen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar te zingen. Deze lessen verzorgde ik zelf. Niet veel later kwamen er kleutergroepen en tienergroepen bij en creëerde ik een klein docententeam om mij heen om de lessen te helpen verzorgen. Inmiddels zijn er nu ook groepslessen voor volwassenen en bied ik in mijn school naast alle groepslessen, ook individuele zang- en instrument lessen aan. Het docententeam bestaat uit 6 docenten en we hebben een kantoor dat bestaat uit mijzelf, een gastvrouw en een financiële administratie.

Vroeger
“Je bent zingend geboren” zegt mijn moeder wel eens. Het was voor mij een soort uitlaatklep en het zingen kwam wanneer het kwam. Dat ging dan écht de hele dag door, zo erg dat er ook afspraken over gemaakt moesten worden. Bijvoorbeeld tijdens het eten: niet zingen. En eerlijk is eerlijk: kleine zusjes moeten ‘s avonds slapen en grote broers hebben huiswerk om op te concentreren. Mijn moeder werkte vaak nachtdiensten, dus die moest overdag bijslapen… oeps!

Het lukte me vaker níet dan wel om het zingen binnen te houden, en de irritatie daarover, kwam onbewust wel heftig bij mij binnen. Ik heb met de tijd, bij mezelf het idee geïnternaliseerd dat het vervelend is voor anderen als ik zing: ik voel mij dan tot last. Dat gevoel moet ik zo nu en dan even wegrelativeren om te kunnen doen wat ik het liefste doe!

Vuur!
Vervelend is dat soms, maar tegelijk is het ook mijn vuur en passie geworden: anderen iets geven wat van nature in mij zit, maar wat mij is afgeleerd, namelijk vrij zingen met zelfvertrouwen! Ik wil anderen aanmoedigen om ongeremd te zijn en te blijven in het uiten van zichzelf.

Met de focus op al zingend een ander helpen, vergeet ik mijn zorgen en belemmeringen en geniet ik van het resultaat dat we samen behalen. Ik krijg regelmatig kippenvel, enorm veel energie en een kick, wanneer al die stemmen samen zoveel moois uitbrengen! Terwijl ik mijn leerlingen help, helpen zij mij ook. Hoe awesome is dat?

Verder ben ik echt een mensenmens, wil ik graag mensen samen brengen en mijn vrolijkheid verspreiden. Dat allemaal samen met mijn liefde voor zingen en ondernemerschap, hebben ervoor gezorgd dat Villa Voice is geboren, nog steeds bestaat en het voertuig is dat dagelijks zoveel kinderen, jongeren en volwassenen aan het zingen brengt.

Nu je iets meer over mij weet, lijkt het mij leuk om jou ook eens te ontmoeten!

Wie weet tot gauw.

Liefs,
Roosje van Villa Voice

Ben je benieuwd naar welke lessen Villa Voice allemaal aanbiedt? Ga naar onze aanbodpagina via onderstaande button en vraag snel een proefles aan. We helpen je graag verder!