Kerstgedachte bij Villa Voice

De Brei Bende breit sjaals voor het Villa Voice Kinderkoor

De dames van de Brei Bende uit de Babberspolder, Vlaardingen, hebben hun breitalent ingezet om Villa Voice Kinderkoor uit Vlaardingen/ Schiedam een handje te helpen. De kinderen hebben een aantal Kerstoptredens, buiten in de kou gedaan. De sjaals zorgden ervoor dat zij lekker warm bleven, én er mooi als één geheel uit zagen.

De kinderen van het Kinderkoor hebben gezongen bij het Dickensfestijn in Schiedam en bij het aansteken van de kerstboomlichtjes bij het Oude Stadhuis. Ook de Naamloze VenNootschap (dat is de volwassen zanggroep) Spicy Kids en Galaxy Girls (dat zijn de tieners), Vanaf Vier (kleuters dus) en een aantal individuele zangleerlingen gaven een presentatie van hun mooiste kerstsongs.

Zangdocent Roosje was fanatiek in haar eentje begonnen 40 sjaals te breien, maar dat viel behoorlijk tegen in de tijd die ze had. De hulp van de Oma van een van de Villa Voice-zangleerlingen én haar breiende vriendinnen kwam daarom als geroepen.

Het is leuk om te zien dat de dames hun eigen ‘handtekening’ hebben. De sjaals zijn qua kleuren allemaal op elkaar afgestemd, maar iedere dame heeft weer een ander patroon of een andere steek gebruikt. Samen vormt het een super mooi geheel!

Roosje vertelt dat ze het zo leuk vond om hulp te krijgen van deze dames. De Brei Bende breit op maandagen in het buurtpunt aan de Rotterdamseweg en Roosje heeft één hele middag samen met de dames zitten breien. Heel gezellig én ze heeft ook nog wat nieuwe brei trucs mogen leren. Het Kinderkoor kan nu jaren vooruit en er mooi bijstaan tijdens optredens in de koude buitenlucht.

Om de dames te bedanken ontvangen zij zondag de lekkerste brownies van Vlaardingen, gebakken door Stichting Hope4Kate. Zo helpen we een lief Vlaardings kind met een aangeboren beperking en haar ouders weer een klein handje. Wat fijn om elkaar zo te helpen, wanneer dat kan. Hele fijne dagen!

Recommended Posts