Van zingen word je blij!

Van zingen word je blij!

Muziek zit in ieder mens. Kijk maar eens naar een kleintje dat nog maar nét kan staan. Als het een lekker muziekje hoort, begint het gelijk te dansen, zonder dat het toestemming, of goedkeuring achteraf nodig heeft. Het kindje geniet alleen maar! Of denk maar eens aan hoe rustig en blij een baby kan worden wanneer moeder een liedje voor hem of haar zingt. Of wat dacht je van de puber die zich opsluit in zijn kamer en opgaat in de muziek van zijn of haar idool?

De muziek verlaat ons nooit, maar wel de manier waarop we ons muzikaal uiten. Op een bepaalde leeftijd gaan we ons bewust worden dat anderen een mening kunnen hebben, en soms kan (onbedoelde) negatieve feedback over het muzikale spel van een kind daar een enorme invloed op hebben, zelfs decennia later nog!

Ik ken volwassenen die een hekel hebben aan zingen, omdat ze in de kleuterklas hebben gehoord dat zij maar even stil moesten zijn tijdens de muziekles in de klas. Zonde toch?

Zingen zit in ieder mens, het is een natuurdrift. Dat binnenhouden kàn toch niet gezond zijn?
Ik ben Villa Voice gestart vanuit de gedachte dat iedereen zijn stem mag laten horen en daar het liefst zoveel mogelijk plezier aan beleeft. Natuurlijk zijn stem- en ademhalingstechnieken heel belangrijk en de leerlingen maken hoorbaar en zichtbaar sprongen vooruit in het gebruik van hun stem en hun podium-‘aanwezigheid’. Het plezier en de veiligheid zijn echter wél een voorwaarde. Die creëren namelijk de juiste omstandigheden om te gaan vliegen!

Ik wil graag zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen helpen hun muzikale pad te volgen. Stap voor stap ben ik mijn school aan het uitbreiden. Na de zomer komen er lessen voor tieners en voor kleuters, en daarbij zal ik worden versterkt door verschillende bevlogen docenten. Ook komt er daardoor weer meer ruimte voor individuele zangleerlingen.

Ik kan eigenlijk niet wachten!

 

Recommended Posts